Makrela pieczona z imbirem i szczypiorkiem

Aromatyczna i smaczna.

Składniki:

Reklama

- świeża makrela ok. 150g,
- ząbek czosnku,
- świeży imbir,
- posiekany szczypiorek,
- łyżka masła,
- sól

Przygotowanie:

Przygotowanie: szczypiorek, czosnek i imbir poddusić na maśle a następnie wypełnić nimi ponacinaną wzdłuż makrelę; rybę posolić i piec w piekarniku w temp. 200 st. C ok. 20 min. (ok. 380 kcal na porcję)

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: makrela | ryby | Kuchnia świąteczna - Boże Narodzenie

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje