Reklama

Reklama

Malinowa pianka

Sezonowy torcik.

Składniki:

  • 7 dag masła
  • 12 dag biszkoptów lub herbatników
  • 70 dag malin
  • 60 dag jogurtu greckiego
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny

Przygotowanie:

1. Biszkopty lub herbatniki pokrusz. Masło rozpuść, wymieszaj z biszkoptami. Masę wyłóż na dno formy. 40 dag malin zmiksuj na mus, przetrzyj przez sitko, żeby oddzielić pestki. Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem, dodaj mus z malin, wymieszaj.

Reklama

2. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki zimnej wody, gdy napęcznieje, lekko podgrzej, dodaj do masy jogurtowej, wymieszaj. Masę wylej na spód, wierzch udekoruj malinami. Schładzaj przez noc.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje