Marchewkowa z awokado i złocistymi grzankami

Rozgrzewa i syci

Zupa z marchwi
Zupa z marchwi123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Podgrzej mięsny wywar. Marchewkę umyj, obierz i pokrój na większe kawałki. Dodaj do wywaru i gotuj do miękkości. 

2. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, przesmaż na rumiano na maśle. Dodaj do zupy. 

3. Gdy marchewka się rozgotuje, zupę zmiksuj na krem. Dodaj gęsta śmietanę, dopraw solą, pieprzem, cukrem, imbirem i sokiem z cytryny. 

4. Awokado umyj i obierz, pokrój w cienkie paski. 

5. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, wrzuć kostki chleba i chwilę podsmażaj, aż się zrumienią i staną chrupiące. Zupę nalewaj do talerzy, dodaj awokado i po kilka kostek grzanek.

Przepis na zupę krem z marchwiInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas