Masła smakowe

Smakowe masło zamieni zwykłe danie w zdecydowanie bardziej wykwintne
Smakowe masło zamieni zwykłe danie w zdecydowanie bardziej wykwintne123RF/PICSEL

Składniki

  • 100 g miękkiego masła + po łyżeczce:
  • koperku
  • szczypiorku
  • suszonej bazylii
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • suszonego oregano
Masło smakowe najlepiej rozsmarowywać dość grubo
Masło smakowe najlepiej rozsmarowywać dość grubo123RF/PICSEL

Składniki

  • 100 g miękkiego masła
  • 1 żółtko
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
Masło czosnkowe jest wyjątkowo wyraziste i aromatyczne
Masło czosnkowe jest wyjątkowo wyraziste i aromatyczne123RF/PICSEL

Składniki

  • 100 g miękkiego masła
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
Masło cytrynowe dobrze komponuje się z daniami rybnymi
Masło cytrynowe dobrze komponuje się z daniami rybnymi123RF/PICSEL

Składniki

  • 100 g masła
  • 1/2 cytryny
Świeża bagietka i masło pietruszkowe - więcej dodatków nie trzeba
Świeża bagietka i masło pietruszkowe - więcej dodatków nie trzeba123RF/PICSEL

Składniki

  • 100 g miękkiego masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta pieprzu
  • 1/2 garści świeżej natki pietruszki
Zwykłe masło łatwo przemienić w smakowity dodatek do chleba
Zwykłe masło łatwo przemienić w smakowity dodatek do chleba123RF/PICSEL
Jak zrobić masło ziołowe?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?