Reklama

Masło cytrynowe

Masło cytrynowe rozsmaruj na chlebie - jest tak pyszne i oryginalne w smaku, że nie potrzeba do nich innych dodatków. Warto się o tym przekonać i niewielkim nakładem pracy stworzyć własne masło cytrynowe.

Składniki

  • 100 g masła
  • 1/2 cytryny
  • szczypta soli

Masło cytrynowe - przygotowanie

Wyciskamy sok z 1/2 cytryny, łączymy go ze szczyptą soli i masłem, najlepiej poprzez zmiksowanie.

Gotowe masło smakowe chłodzimy.

Sprawdź też inne przepisy:

Sos chimichurri

Sos 1000 wysp

Sos serowy

Reklama

Zobacz także

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: masło | masło smakowe przepis | Masło cytrynowe | domowe masło

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy