Masło cytrynowe
Aktualizacja
Masło cytrynowe rozsmaruj na chlebie - jest tak pyszne i oryginalne w smaku, że nie potrzeba do nich innych dodatków. Warto się o tym przekonać i niewielkim nakładem pracy stworzyć własne masło cytrynowe.
![Masło cytrynowe zaskoczy gości! Takie kromki doskonale pasują m.in. do dań rybnych](https://i.iplsc.com/000BNEUZG2U7EDRN-C322-F4.webp)
Masło cytrynowe zaskoczy gości! Takie kromki doskonale pasują m.in. do dań rybnych123RF/PICSEL
Składniki:
100 g masła
1/2 cytryny
szczypta soli
Masło cytrynowe - przygotowanie
Wyciskamy sok z 1/2 cytryny, łączymy go ze szczyptą soli i masłem, najlepiej poprzez zmiksowanie.
Gotowe masło smakowe chłodzimy.
Sprawdź też inne przepisy:
Zobacz także
"Ewa gotuje": Majonezy smakowePolsat