Meatballsy z indyka

Zapiekane z serem smakują obłędnie!

Meatballsy z indyka
Meatballsy z indykamateriały prasowe

Sposób przygotowania

Mięso z indyka drobno mielimy, dodajemy bułkę namoczoną wcześniej w mleku oraz jajko. Wrzucamy drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek oraz przyprawy - sól, pieprz, cząber oraz chili i posiekany koperek.  

Wszystko razem wyrabiamy na gładką masę ( w razie potrzeby dodajemy odrobinę bułki tartej ). Formujemy klopsiki, obtaczamy delikatnie w mące i wstawiamy do chodzenia na ok. 10 minut.

Po tym czasie gotujemy w dużej ilością osolonej wrzącej wody przez ok. 15 minut. Po obgotowaniu układamy w naczyniu do zapiekania, dodajemy pokrojoną w księżyce cukinię i posypujemy dużą ilością startego sera. Zapiekamy przez ok. 10 minut / 160 st. C. Podajemy gorące!

Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas