Meksykański koktajl krewetkowy

Koktajl krewetkowy
Koktajl krewetkowymateriały prasowe

Składniki

  • 1 średnia cebula
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżka świeżo mielonego pieprzu
  • 3/4 szklanki ketchupu np. PIKANTNEGO JALAPENO BIO
  • 2/3 łyżki soku z limonki
  • kilka kropel tabasco
  • 1 średni ogórek
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 zielona papryka
  • 1 pęczek kolendry, posiekanej
  • 20-24 szt (ok. 700-800 g) krewetek
  • ćwiartki limonki do podania
  • 1 papryczka chilli/jalapeno
  • opcjonalnie: kukurydziane nachos

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?