Meksykański koktajl krewetkowy

To danie idealnie sprawdzi się jako opcja na kolację we dwoje czy wyszukaną przystawkę.

Koktajl krewetkowy
Koktajl krewetkowymateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Cebulę, czosnek i chili siekamy. Ogórek, awokado i zieloną paprykę kroimy w drobną kostkę.

2.  Krewetki obieramy i czyścimy. Gotujemy na parze przez kilka minut, aż będą różowe.

3.  W dużej misce mieszamy składniki na sos koktajlowy i doprawiamy.

4.  Koktajl przekładamy do 4 szklanek, na górę układamy po kilka krewetek. Skrapiamy limonką i posypujemy kolendrą, chili i i odrobiną soli morskiej. Podajemy z kukurydzianymi nachosami.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas