Reklama

Reklama

Meksykański przysmak

Pierś z kurczaka w wydaniu po meksykańsku - palce lizać! To proste, jednogarnkowe danie szybko podbije serca domowników.

Czas przyrządzenia: 30 min
Składniki dla: 4 porcje

Składniki

  • 1/2 kg piersi kurczaka
  • sól
  • 1 szkl. ryżu
  • 1 czerwona papryka, natka
  • 1 chili
  • olej
  • 2-3 ząbki czosnku
  • kumin,
  • słodka i wędzona papryka
  • 5 dag żółtego sera
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Mięso oczyść, pokrój w kostkę. Przesmaż na łyżce oleju razem z kuminem i mielonymi paprykami. Dodaj suchy ryż. Wsyp łyżeczkę soli. Wlej 2 szklanki wody. Duś całość pod przykryciem 15 minut. 

2. Dodaj pokrojoną na małe kawałki czerwoną paprykę, posiekany strąk chili i rozdrobniony czosnek. Składniki wymieszaj. Ogrzewaj 5 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp startym żółtym serem i 2 łyżkami drobno posiekanej natki. 

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia meksykańska

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje