Meksykański przysmak
Pierś z kurczaka w wydaniu po meksykańsku - palce lizać! To proste, jednogarnkowe danie szybko podbije serca domowników.

Składniki
- 1/2 kg piersi kurczaka
- sól
- 1 szkl. ryżu
- 1 czerwona papryka, natka
- 1 chili
- olej
- 2-3 ząbki czosnku
- kumin,
- słodka i wędzona papryka
- 5 dag żółtego sera
- pieprz
4 porcje
Sposób przygotowania:
1. Mięso oczyść, pokrój w kostkę. Przesmaż na łyżce oleju razem z kuminem i mielonymi paprykami. Dodaj suchy ryż. Wsyp łyżeczkę soli. Wlej 2 szklanki wody. Duś całość pod przykryciem 15 minut. 2. Dodaj pokrojoną na małe kawałki czerwoną paprykę, posiekany strąk chili i rozdrobniony czosnek. Składniki wymieszaj. Ogrzewaj 5 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp startym żółtym serem i 2 łyżkami drobno posiekanej natki.