Migdałowe kotleciki

Nie masz pomysłu na obiad, a chcesz zachwycić rodzinę nowym daniem? Proponujemy migdałowe kotleciki. Smakują doskonale!

Pyszne kotlety
Pyszne kotlety 123RF/PICSEL

Składniki

  • ½ małej cebuli
  • 50 g mielonych migdałów
  • małe jabłko
  • mały ziemniak
  • mała marchew
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • woda
  • olej do smarowania
  • listki bazylii

Sposób przygotowania:

Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Obieramy marchew, jabłko, ziemniaka ścieramy na drobnej tarce, dodajemy sól, pieprz, przyprawę warzywną, posiekane listki bazylii, cebulę i migdały. Jeśli masa jest za  gęsta, dodajemy trochę wody. Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem, wykładamy masę, pieczemy około 50 minut. Podajemy na gorąco z ryżem i warzywami lub surówkami.   

Jak zrobić kotleta de volaille?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?