Reklama

Reklama

Młoda kapusta inaczej - pomysł na letnią sałatkę

Młoda kapusta jest krucha, pyszna i czasem myślimy, że szkoda jej gotować...

To idealna baza do letniej sałatki, wprost wymarzonej na lekki lunch. Do przyrządzenia sałatki potrzebujemy:

Składniki:



pół główki młodej kapusty, 
pęczek rzodkiewek,
pół pęczka szczypiorku,
trzy jajka ugotowane na twardo,
dwa gruntowe ogórki,
15 dag ulubionej szynki,
sól, pieprz,
garść grzanek do posypania.

Reklama

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy sos z 4 łyżek majonezu, 2 łyżek jogurtu naturalnego i łyżki chrzanu ze słoika. W salaterce układamy warstwami: posiekaną kapustę i szczypiorek, rzodkiewki i ogórki pokrojone w plasterki, szynkę pokrojoną w paseczki, jajka pokrojone w ćwiartki.

Sałatkę polewamy sosem chrzanowym, a na wierzch sypiemy zrumienione na maśle grzanki. Tak przyrządzona sałatka jest wystarczająco syta, by mogła stanowić osobne danie. Idealnie smakuje na ławce pod gruszą.


Dowiedz się więcej na temat: Sałatka z młodej kapusty

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje