Muffinki z kremem
Przygotujesz je bez trudu.

Składniki
- 3 jajka
- 1/3 szkl. oleju
- 2/3 szkl. cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- 2/3 szkl. śmietany kremówki
- 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 op. czekoladowego kremu do tortów
Sposób przygotowania
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z olejem. Dodaj 1/2 szkl. cukru pudru, skórkę cytrynową oraz śmietanę. Całość utrzyj mikserem. Białka ubij na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami dodaj do ucieranej masy na przemian z pianą z białek. Formę do pieczenia muffinek (z 12 wgłębieniami) wyłóż papierowymi foremkami (tzw. papilotkami). Napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. C. Piecz przez 20-25 minut. Krem przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przełóż do szprycy cukierniczej. Po wystudzeniu muffinki wyjmij z formy. Na każdą wyciśnij rozetkę czekoladowego kremu. Ciastka udekoruj wg uznania.