Mus z botwinki z młodą fasolką

Mus z botwinki
Mus z botwinki123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 pęczki botwinki z buraczkami
  • 1 marchewka
  • 1 młody seler lub 1/4 średniego starego
  • 1 małe jabłko
  • 1 młody por (biała część)
  • 6-7 łyżek młodej fasolki lub białej fasolki z puszki
  • 1 i 1/2 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki ziarenek kolendry
  • 1 łyżeczka ziarenek gorczycy
  • 5 gałązek świeżego majeranku lub 1 łyżka suszonego
  • 4-5 ziarenek czarnego pieprzu
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • 1 łyżka koperku
  • ew. 2 łyżki śmietany 18%
5-6 porcji

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?