Nadziewane klopsiki

Pulpety z serem
Pulpety z serem123RF/PICSEL

Bałkańskie pulpety z serem

Składniki

  • 50 dag mieszanego mięsa mielonego, wieprzowo-wołowego
  • 10 dag twardego sera bałkańskiego
  • 2–3 łyżki ziołowego serka do smarowania
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa kajzerka q1 cebula
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • po szczypcie mielonej słodkiej
  • papryki, kminku i kozieradki
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • olej

- dodatkowo

  • po 1 czerwonej i żółtej papryce
  • 1/2 szkl. passaty pomidorowej
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • upieczone ziemniaki
  • świeże zioła
4 porcji
Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymZmysłowe smakiInteria.tv
Pulpety drobiowe
Pulpety drobioweTina

Drobiowe pączusie z warzywami

Składniki

  • 50 dag mielonego mieszanego mięsa drobiowego
  • 15 dag mrożonki warzywnej z cukinią i brokułami
  • 1 jajko
  • 6 łyżek bułki tartej
  • 4 łyżki mleka
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 płaska łyżeczka mielonej kurkumy
  • 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • szczypta tymianku
  • sól
  • pieprz mielony
  • olej
4 porcji
Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymZmysłowe smakiInteria.tv

Greckie bifteki z ogórkiem

Pulpety z boczkiem
Pulpety z boczkiem123RF/PICSEL

Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa wołowego
  • 2 twarde kiszone ogórki
  • 10 dag boczku w plasterkach
  • 1 cebula
  • 3 łyżki mielonego parmezanu
  • 1/8 cytryny
  • 1 łyżka naturalnego jogurtu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • po 1/2 łyżeczki suszonego tymianku i czombru
  • sól morska
  • qczarny młotkowany pieprz
  • qoliwa z oliwek
4 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymZmysłowe smakiInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?