Najczęściej powielany błąd w polskiej kuchni. To nie jest porcja zdrowia, a toksyn

Produkty spożywcze, których lepiej nie odgrzewać
Produkty spożywcze, których lepiej nie odgrzewać123RF/PICSEL
  • W dobie galopujących cen żywności idea pełnego wykorzystania produktów spożywczych stała się aktualna, jak nigdy. Trend jest pozytywny. Nie marnujemy, więc nie wyrzucamy w błoto swoich pieniędzy i nie eksploatujemy bez sensu zasobów środowiska naturalnego
  • Warto jednak wiedzieć, że są produkty, których nie powinniśmy kupować ani gotować w dużych ilościach, bo odgrzewane nie tylko tracą walory smakowe i odżywcze, ale stają się toksyczne dla zdrowia. Na co trzeba uważać?

Odgrzewana zupa

Zjedzona po podgrzaniu zupa nie będzie porcją zdrowia, a produktem szkodliwym
Zjedzona po podgrzaniu zupa nie będzie porcją zdrowia, a produktem szkodliwym123RF/PICSEL

Odgrzewana zapiekanka i pizza

Odgrzewana pizza jest niezdrowa
Odgrzewana pizza jest niezdrowa 123RF/PICSEL

Odgrzewane grzyby

Zobacz również:

    Przepis na marynowane grzybyInteria KulinariaInteria Kulinaria

    Odgrzewane mięso

    Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 30: Andrzej SaramonowiczKatarzyna ZdanowiczINTERIA.PL
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?