Najgorsze nawyki w kuchni. Taka ryba nie będzie zjadliwa

Co zrobić, by ryba na świątecznym stole smakowała wyśmienicie?
Co zrobić, by ryba na świątecznym stole smakowała wyśmienicie?123RF/PICSEL
  • Ryba w najróżniejszych wariantach gości na większości świątecznych stołów. Mowa nie tylko o legendarnym karpiu - coraz chętniej eksperymentujemy z innymi gatunkami.
  • Wiele rybnych dań doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. To doskonała wiadomość, dzięki której zaoszczędzimy sporo czasu podczas planowania świątecznych posiłków.
  • Ryby z zasady nie są trudne w przygotowaniu, lecz w kuchni łatwo o błędy, przez które mięso traci sprężystość i apetyczny wygląd.

Wygoda przede wszystkim: Jakie ryby mają najmniej ości?

  • jesiotr,
  • sum europejski,
  • pstrąg tęczowy,
  • dorsz,
  • łosoś,
  • tuńczyk,
  • makrela.
Ryba po grecku - klasyczny przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria

Ryba na święta: Przepis niejedno ma imię

Zobacz również:

    Dlaczego ryba jest sucha? Solisz ją zbyt wcześnie

    Podczas przygotowania ryby każdy etap jest ważny
    Podczas przygotowania ryby każdy etap jest ważny123RF/PICSEL

    Zbyt duża ilość wody też jej nie służy

    Dlaczego ryba rozpada się podczas smażenia lub duszenia?