Najlepsza zupa na problemy z brzuchem i jelitami. Wystarczą dwa składniki

Karolina Słodkiewicz

Oprac.: Karolina Słodkiewicz

Marchwianka jest nie tylko zdrowa, ale także smaczna
Marchwianka jest nie tylko zdrowa, ale także smaczna123RF/PICSEL

Na co dobra jest marchwianka?

Zobacz również:

    Marchwianka
    Marchwianka123RF/PICSEL

    Jak zrobić marchwiankę?

    • 500 g marchwi,
    • 1 l wody, 
    • szczypta soli.
    1. Marchew obierz i pokrój w plasterki, a następnie umieść ją w garnku. 
    2. Warzywo zalej zimną wodą i zacznij je gotować pod przykryciem na małym ogniu
    3. Gotuj do momentu, aż marchewka stanie się miękka i zacznie się rozpadać. 
    4. Wówczas garnek zdejmij z ognia, a marchew pozostaw do przestygnięcia
    5. Gdy zawartość garnka przestanie być gorąca, przelej ją do misy blendera. 
    6. Rozgotowaną marchew zmiksuj na gładką masę lub przetrzyj ją przez sito
    7. Przecier z marchwi posolić i wymieszać. 
    8. Na koniec podgrzewamy zupę, aby była delikatnie ciepła, ale nie gorąca. 
    Do marchwianki trzeba dodać wodę, w której była gotowana marchew
    Do marchwianki trzeba dodać wodę, w której była gotowana marchew123RF/PICSEL

    Ile czasu gotować marchwiankę?

    Zobacz również:

    Wyjątkowy francuski ser, który zyskał sławę na całym świecieinteria© 2025 Associated Press
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?