Najlepszy przepis na dyniową szarlotkę. Zawsze się udaje

Natalia Jabłońska

Oprac.: Natalia Jabłońska

Kawałek szarlotki z warstwami jabłek i kruszonką posypany cukrem pudrem, obok porcja bitej śmietany i gałka lodów waniliowych na białym kwadratowym talerzu, widoczny metalowy widelec oraz fragment koronkowej serwetki na brązowym stole.
Szarlotkę dyniowo-jabłkową można podawać z lodami Adrian Slazok/REPORTERADRIAN SLAZOK/REPORTER

Szarlotka: Najlepszy placek z owocami

Przepis na dyniową szarlotkę, która zawsze się udaje

  • mąka pszenna - 500 g,
  • masło lub margaryna - 250 g.
  • cukier - 100 g,
  • 1 jajko,
  • śmietana 18 proc. - 5 łyżek,
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki,
  • cukier waniliowy -1 łyżeczka,
  • szczypta soli.
  • obrane jabłka kwaskowe - 900 g,
  • obrana dynia - 900 g,
  • 1 galaretka pomarańczowa.
Kolorowe dania kuchni azjatyckiej z miseczką ryżu, talerzem zielonej fasoli edamame, kęsami mięsa z sezamem oraz świeżymi warzywami i cytryną, na których widoczne jest logo portalu oraz napis 'kuchnia'.
Poznaj przepisy, które łączą smak, zdrowie i domowe ciepłoCanva ProINTERIA.PL
"Ewa gotuje": Rosół na jagnięciniePolsat