Papier do pieczenia zamienia się w toksynę. Unikaj tego błędu

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Sernik baskijski z charakterystycznie przypieczonym, ciemnobrązowym wierzchem, ustawiony na pergaminie na drewnianym stole, obok filiżanki kawy.
Na co zwrócić uwagę podczas korzystania z papieru do pieczenia? africaimages.com (Olga Yastremska, Africa Images)123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Wygoda i oszczędność czasu
  2. Z czego składa się papier do pieczenia?
  3. Kiedy papier do pieczenia może być niebezpieczny?

Wygoda i oszczędność czasu

Ręce wkładają ciasto w formie wyłożonej papierem do pieczenia do nagrzanego piekarnika.
Niektórzy nie wyobrażają sobie bez niego domowych wypieków123RF/PICSEL

Z czego składa się papier do pieczenia?

Zobacz również:

Kiedy papier do pieczenia może być niebezpieczny?

  • wydzielanie niepożądanych zapachów;
  • brązowanie lub zwęglanie papieru;
  • ryzyko zapłonu.
Kobieta z długimi, brązowymi włosami trzymająca bukiet świeżych kwiatów, patrząca plecami do obiektywu, po prawej stronie napis 'porady'.
Zobacz, jak ułatwić sobie codzienność sprytnymi sposobamiCanva ProINTERIA.PL
"Ewa gotuje": Rosół na jagnięciniePolsat