Reklama

Reklama

Najprostsze placki z cukinii

Zastanawiasz się, co zrobić na szybki obiad lub kolację? Nic nie zastąpi tych chrupiących, usmażonych na złocisty kolor placków! Są bardzo proste do zrobienia i smakują każdemu.

Składniki

  • • duża cukinia
  • • cebula
  • • jajko
  • • 2 łyżki mąki
  • • sól i pieprz
  • • olej do smażenia

Obierz cukinię, wydrąż z gniazd nasiennych i zetrzyj na tarce. Odciśnij nadmiar soku.

Drobniutko posiekaj cebulę i dodaj do cukinii. Dodaj jajko, 2 łyżki mąki, sól i pieprz. Wymieszaj.

Wykładaj niewielkie porcje na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor.

Jedz gorące, najlepiej z keczupem lub ulubionym sosem. Sprawdzi się czosnkowy lub tatarski!

* * *

Zobacz więcej:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy