Najprostszy przepis na domową pizzę. Bez wyrabiania ciasta

Joanna Leśniak

Oprac.: Joanna Leśniak

Aktualizacja
Pizza z chleba tostowego zaskoczy niejednego smakosza
Pizza z chleba tostowego zaskoczy niejednego smakosza123RF/PICSEL

Pizza z chleba tostowego — ekspresowa i pyszna

Pizza z patelni - jak ją zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria

Oszczędność czasu, ale i pieniędzy

Jak zrobić domową pizzę na spodzie z chleba tostowego?

  • Kromki chleba tostowego ułóż ciasno w brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Posmaruj je sosem pomidorowym — w wersji błyskawicznej przygotujesz go z przecieru pomidorowego. Jakie przyprawy do pizzy pasują najlepiej? Przecier wymieszaj z oregano albo bazylią. Domowa pizza będzie aromatyczna. Zwróć uwagę, by warstwa sosu nie była zbyt gruba.
  • Rozłóż równomiernie na całej powierzchni wybrane dodatki. Całość posyp tartym serem.
  • Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Jak długo piec pizzę? Zajmie to około 15 minut. Potrawa będzie gotowa, gdy kromki się zarumienią, a ser będzie roztopiony. Po wyjęciu z piekarnika posyp liśćmi świeżej bazylii.

Składniki do pizzy — propozycje dodatków