Naleśniki po gruzińsku
Naleśniki po gruzińsku to tradycyjne polskie danie ze wschodnią, wytrawną nutą. Wystarczy odrobina owocu granatu i garść włoskich orzechów. Naleśniki po gruzińsku zmienią zwykły obiad w wykwintną przekąskę.

Składniki
- 4 -8 sztuk naleśników wg ulubionego przepisu
- pęczek szpinaku
- garść obranych orzechów włoskich
- owoc granatu
- oliwa
- swańska sól
- pieprz
15 min
Naleśniki po gruzińsku - przygotowanie
Liście szpinaku zblanszować, pokroić na drobno.
Dodać posiekane orzechy i przyprawę.
Całość farszu dokładnie wymieszać i polać oliwą, tak by połączyła składniki w jednolitą masę. Następnie wszystko zmiksować.
Gotowy farsz rozsmarowywać na naleśnikach, dodać odrobinę miąższu granatu. Tak przygotowane naleśniki zwijać w rulon i kroić jak roladki.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz również: