Reklama

Reklama

Naleśniki po gruzińsku

Tradycyjne polskie danie ze wschodnią, wytrawną nutą zmieni zwykły obiad w wykwintną przekąskę. Wystarczy odrobina owocu granatu i garść włoskich orzechów.

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • 4 -8 sztuk naleśników wg ulubionego przepisu
  • pęczek szpinaku
  • garść obranych orzechów włoskich
  • owoc granatu
  • oliwa
  • swańska sól
  • pieprz

Liście szpinaku zblanszować, pokroić na drobno. 

Reklama

Dodać posiekane orzechy i przyprawę.

Całość farszu dokładnie wymieszać i polać oliwą, tak by połączyła składniki w jednolitą masę. Następnie wszystko zmiksować.

Gotowy farsz rozsmarowywać na naleśnikach, dodać odrobinę miąższu granatu. Tak przygotowane naleśniki zwijać w rulon i kroić jak roladki.

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>




Dowiedz się więcej na temat: naleśniki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje