Reklama

Naleśniki po gruzińsku

Naleśniki po gruzińsku to tradycyjne polskie danie ze wschodnią, wytrawną nutą. Wystarczy odrobina owocu granatu i garść włoskich orzechów. Naleśniki po gruzińsku zmienią zwykły obiad w wykwintną przekąskę.

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • 4 -8 sztuk naleśników wg ulubionego przepisu
  • pęczek szpinaku
  • garść obranych orzechów włoskich
  • owoc granatu
  • oliwa
  • swańska sól
  • pieprz

Naleśniki po gruzińsku - przygotowanie

Liście szpinaku zblanszować, pokroić na drobno. 

Dodać posiekane orzechy i przyprawę.

Całość farszu dokładnie wymieszać i polać oliwą, tak by połączyła składniki w jednolitą masę. Następnie wszystko zmiksować.

Gotowy farsz rozsmarowywać na naleśnikach, dodać odrobinę miąższu granatu. Tak przygotowane naleśniki zwijać w rulon i kroić jak roladki.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Naleśniki idealne

Reklama

Naleśniki z boczkiem i jajkiem

Zapiekanka z naleśników

Zobacz również:





INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama