Naleśniki po gruzińsku

Aktualizacja

Naleśniki po gruzińsku to tradycyjne polskie danie ze wschodnią, wytrawną nutą. Wystarczy odrobina owocu granatu i garść włoskich orzechów. Naleśniki po gruzińsku zmienią zwykły obiad w wykwintną przekąskę.

Naleśniki po gruzińsku
Naleśniki po gruzińsku123RF/PICSEL

Naleśniki po gruzińsku - przygotowanie

Liście szpinaku zblanszować, pokroić na drobno.

Dodać posiekane orzechy i przyprawę.

Całość farszu dokładnie wymieszać i polać oliwą, tak by połączyła składniki w jednolitą masę. Następnie wszystko zmiksować.

Gotowy farsz rozsmarowywać na naleśnikach, dodać odrobinę miąższu granatu. Tak przygotowane naleśniki zwijać w rulon i kroić jak roladki.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Schabowy z kościąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas