Naleśniki warzywne

Aktualizacja

Naleśniki warzywne to doskonały przykład na to, że naleśniki można przyrządzać nie tylko na słodko. Naleśniki warzywne to mączne danie pełne witamin, które z pewnością ci zasmakuje.

Naleśniki warzywne to sposób na podanie dzieciom warzyw
Naleśniki warzywne to sposób na podanie dzieciom warzyw123RF/PICSEL

Naleśniki warzywne - przygotowanie

Kalarepki obierz, pokrój na niezbyt drobne paski. Włóż do garnka, zalej wodą, dodaj łyżeczkę przyprawy, gotuj ok. 10 min.

Pomidory umyj, pokrój. Listki pora i natkę selera umyj, posiekaj. Wodę z kalarepek odcedź. Do kalarepek dodaj olej, pomidory, natkę selera i listki pora.

Posyp bazylią, przypraw do smaku solą i pieprzem. Smaż, mieszając 5-7 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i posiekany szczypiorek, wymieszaj, przypraw.

Naleśniki (możesz je podgrzać w piekarniku) nadziewaj farszem warzywnym, złóż na pół.

Posyp koperkiem i bazylią, jeśli wszyscy biesiadnicy lubią zieleninę.

Sprawdź też inne przepisy na zdrowe dania:

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Sałatka z wołowiną i jajkiem poszetowymPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas