Naleśniki warzywne
Naleśniki warzywne to doskonały przykład na to, że naleśniki można przyrządzać nie tylko na słodko. Naleśniki warzywne to mączne danie pełne witamin, które z pewnością ci zasmakuje.
Naleśniki warzywne - przygotowanie
Kalarepki obierz, pokrój na niezbyt drobne paski. Włóż do garnka, zalej wodą, dodaj łyżeczkę przyprawy, gotuj ok. 10 min.
Pomidory umyj, pokrój. Listki pora i natkę selera umyj, posiekaj. Wodę z kalarepek odcedź. Do kalarepek dodaj olej, pomidory, natkę selera i listki pora.
Posyp bazylią, przypraw do smaku solą i pieprzem. Smaż, mieszając 5-7 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i posiekany szczypiorek, wymieszaj, przypraw.
Naleśniki (możesz je podgrzać w piekarniku) nadziewaj farszem warzywnym, złóż na pół.
Posyp koperkiem i bazylią, jeśli wszyscy biesiadnicy lubią zieleninę.
Sprawdź też inne przepisy na zdrowe dania:
Zobacz także: