Naleśniki z bobem i kiełbasą
Pożywne i smaczne.

Składniki:
- szklanka mleka, - 4 jajka, - 15 dag mąki, - cukier sól pieprz, - 80 dag bobu cebula, - 2 łyżki oleju szklanka śmietany kremówki, - natka pietruszki, - 10 dag kiełbasy Przygotowanie:
Odłożyć czubatą łyżkę mąki. Jajka utrzeć z mlekiem i pozostałą mąką. Przyprawić do smaku solą i odrobiną cukru. Ciasto odstawić do napęcznienia. Bób wyłuskać, cebulę posiekać i podsmażyć razem na gorącym oleju, oprószyć pozostawioną mąką. Gdy się zrumieni, wlać śmietanę i dusić 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę. Kiełbasę pokroić w cienkie ukośne plastry. Na patelni smażyć porcjami po kilka plasterków kiełbasy, wlewać na nie ciasto naleśnikowe, smażyć na złoty kolor z obu stron. Naleśniki przełożyć na talerze. Podawać z bobem w śmietanie.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!