Nalewka porzeczkowa

Domowej roboty.

Składniki na 2 butelki (po 750 ml):

- 0,5 kg porzeczek,
- 1 l wódki (32 proc.),
- 250 g cukru

Reklama

Przygotowanie:

Porzeczki oszypułkować, wsypać do miski, zalać wódką. Przykryć ściereczką i odstawić do następnego dnia. 0,25 l wody zagotować, wsypać cukier, chwilę pogotować. Ciepły syrop wlać do porzeczek. Przykryć ściereczką i odstawić na kolejny dzień. Płyn odcedzić (dociskając mocno owoce). Nalewkę zlać do butelek, zamknąć. Trwałość 4-5 miesięcy.
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 6090 kJ/1455 kcal

Dowiedz się więcej na temat: nalewki | nalewka | porzeczki | 30 minut

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje