Nie marnuję - kombinuję!

Pieczone warzywa
Pieczone warzywamateriały prasowe

Pieczone warzywa w miodowej glazurze

Składniki

  • makaron np. Lubella Pełne Ziarno Świdry z orkiszem do podania
  • 3 duże ziemniaki
  • 2 duże buraki
  • około 150 g mini marchewek
  • 2 mniejsze cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oleju rzepakowego
  • 2 łyżki miodu
  • po 1 łyżeczce soli, suszonego oregano, tymianku
  • szczypta pieprzu
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania

Jak przyrządzić pieczonego kalafiora?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Kopytka z sosem
Kopytka z sosemmateriały prasowe

Kopytka w sosie pomidorowym z cheddarem

Składniki

- kopytka

  • 1/2 kg ugotowanych ziemniaków
  • około 1 szklanki mąki pszennej np. Lubella
  • 1 jajko
  • szczypta soli

- sos

  • 400 g passaty pomidorowej np. Łowicz
  • 1 mniejsza cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki suszonej włoszczyzny
  • 1/2 szklanki wrzącej wody
  • szczypta soli, pieprzu oraz cukru do smaku
  • około 80 g startego sera cheddar + do dekoracji
  • 2 łyżki masła klarowanego

Sposób przygotowania

Przepis na pierogi leniweInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?