Nigdy więcej nie zechcesz smażyć cukinii. Zrób z niej roladę
![Katarzyna Adamczak](https://i.iplsc.com/000J617PPO8645CD-C416.webp)
Oprac.: Katarzyna Adamczak
Cukinia jeszcze przez długi czas będzie królowała na naszych stołach. Miłośnicy tego warzywa poszukują więc przepisów, które urozmaicą ich menu. Ciekawą alternatywą dla smażonych i faszerowanych kabaczków jest rolada z cukinii. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Nie potrzeba też dużych umiejętności kulinarnych, a efekt jest spektakularny.
![Cukinia zawiera m.in. potas, wapń, beta-karoten oraz witaminy: C i z grupy B](https://i.iplsc.com/0004GDVH8QYOHHV0-C322-F4.webp)
Rolada z cukinii: Przepis
Rolada z cukinii to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych przepisów z tym warzywem. Świetnie sprawdzi się też jako przekąska dla gości. Nie potrzebujesz wiele czasu, ani umiejętności, by ją przygotować. Składniki na roladę z cukinii to:
Zobacz również: Przepis na smażoną cukinię
Rolada z cukinii: Wykonanie
Przygotowanie rolady z cukinii zaczynamy od umycia warzywa i odkrojenia końcówek. Następnie ścieramy ¾ cukinii na tarce o grubych oczkach.
Smacznego!
Zobacz również: Przepis na lasagne z cukinii z szynką i serem