Obatzter - niemiecki krem serowy

Z kuchni bawarskiej.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 75 g Creme fraîche,

- łyżka miękkiego masła,

- 2 małe cebule,

- sól, pieprz,

- słodka papryka,

- szczypiorek Przygotowanie: Camembert, Creme fraîche i masło wyrobić za pomocą robota kuchennego. Jedną cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do kremu. Doprawić solą i pieprzem. Drugą cebulkę pokroić w cienkie krążki. Masę nałożyć do salaterki, dodać krążki cebulowe. Posypać posiekanym szczypiorkiem i słodką papryką. Podawać ze słonymi preclami.

Czas przygotowania: 15 minut

Jedna porcja zawiera: 1090 kJ/260 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas