Ogniste żeberka z krążkami cukinii - Andrzej

<b>Składniki dla 4 osób</b>: 1 kg żeberek, 2 łyżki oleju, sól, słodka papryka w proszku, 4 nieduże cukinie. Marynata: 2 łyżki sosu chilli, łyżka sosu sojowego, 2 łyżki oleju, 2 łyżki płynnego miodu, łyżka musztardy sarepskiej, 1/4 łyżeczki ostrej papryki, kilka kropli sosu tabasco, sok z 1/2 cytryny.

Przygotowanie

Sos chilli wymieszać z olejem, miodem, musztardą, ostrą papryką, sokiem z cytryny oraz sosem sojowym i tabasco. Żeberka opłukać, osuszyć, pokroić na porcje i posmarować marynatą. Odstawić na 2 godziny do lodówki.

Mięso ułożyć na ruszcie i posolić. Piec ok. 25 minut, kilkakrotnie obracając. Cukinie umyć, pokroić w dość grube plastry, opruszyć z obu stron słodką papryką. Piec ok. 3 minut z każdej strony. Podawać z żeberkami. Życzę smacznego.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas