Reklama

Reklama

Olej rzepakowy. Do czego go wykorzystać

Za bardzo wartościowy uznawany jest olej rzepakowy rafinowany.

Ma tyle samo kwasów omega 3, co olej tłoczony na zimno, zawiera też sporo witaminy E i steroli roślinnych, pomagających utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi. Łatwo go odsączyć po smażeniu, dzięki temu danie zawiera mniej kalorii.

Można go wykorzystać np. do sałatki z dodatkiem piersi indyka!

Reklama

Składniki: 40 dag indyka, olej do smażenia, 1/2 główki sałaty lodowej, 2 jajka ugotowane na twardo, 8 pomidorków koktajlowych.

Sos: 2 łyżki oleju, po łyżeczce łagodnej musztardy i octu winnego, sól, pieprz.

Sposób przygotowania: Indyka rozbij, obsmaż z obu stron. Porwaną sałatę wymieszaj z pomidorkami i jajkami pokrojonymi w ósemki. Składniki na sos wymieszaj, polej sałatkę. Rozłóż pokrojonego indyka.

Więcej w serwisie:

Dzięki nim schudniesz. Na efekty nie trzeba długo czekać!

Ocet jabłkowy: Sekret idealnej cery gwiazd

Dieta za grosik: Ziemniaki przyspieszają przemianę materii

Dowiedz się więcej na temat: olej | sos | S.O.S. | ocet | sekret | Sekret | dieta | ziemniaki | oleje

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje