Reklama

Reklama

Omlet

Omlety nadają się na pożywne białkowo-tłuszczowe śniadania i wczesne kolacje. Można dowolnie modyfikować ich smak poprzez dodatki. My polecamy nasz bardzo klasyczny przepis. Nie ma mowy, żeby coś się nie udało.

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • szczypiorek lub natka pietruszki do posypania
  • garść startego sera żółtego

Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy ją na maśle przez kilka minut, aż się zeszkli.

W miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy cebulkę, mieszamy. Wylewamy na rozgrzany tłuszcz na patelni, smażymy z obu stron. Gotowy omlet ostrożne przekładamy na talerz.

Posypujemy startym serem i zieleniną. Podajemy np. z pomidorami.

Darmowy program – rozlicz PIT 2020

***Zobacz także

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: omlet | Puszysty omlet

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje