Reklama

Reklama

Omlet gryczany z migdałami

A oto nowa wersja omletu - z kaszy gryczanej. Sprawdź, czy spodoba się twojemu dziecku.

 

Składniki:


  • 3 jajka
  • 2 łyżki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • ½ opakowania krojonych migdałów
  • sól
  • pieprz
  • 1łyżka mąki bezglutenowej  
  • 1 łyżka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • oliwa z oliwek

Reklama


Sposób przygotowania:


Jajka zmiksować z migdałami, mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Wyłożyć do garnka, dodać sypko ugotowaną kaszę, wymieszać, jeszcze raz doprawić, nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz, smażyć na złoty kolor, najpierw z jednej, a potem z drugiej strony, podawać z sałatkami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje