Omlet z warzywami

Na dobry początek dnia

Omlet
Omlet123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4-5 jajek
  • mała dynia
  • pół pęczka szczypiorku
  • kawałek startego parmezanu lub innego sera
  • olej
  • czosnek granulowany
  • sól, pieprz
  • świeża bazylia do dekoracji

Przygotowanie:

Dynię obierz, wytnij pestki, miąższ pokrój na kawałki.  Szczypiorek drobno pokrój.

Olej rozgrzej w rondlu, podsmaż dynię.  Podlej odrobiną wody, duś kilka minut. Posyp solą, pieprzem i czosnkiem.

Jajka roztrzep ze startym serem, oprósz solą i pieprzem. Zalej dynię, posyp szczypiorkiem. Chwilę smaż na małym ogniu.

Rondel wstaw do rozgrzanego piekarnika na kilka minut, by jajka się ścięły. Udekoruj bazylią.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas