Omlet zapiekany z ziołami

Pyszne śniadanie!

Składniki

  • 15 małych, młodych ziemniaków
  • 5 zielonych szparagów
  • 4–5 jaj
  • 1/3 pęczka dymki
  • 1 garść listków świeżej mięty lub koperku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw. Na patelni, która nadaje się do wstawienia do piekarnika (bez plastikowej rączki) rozgrzej trochę masła i oleju i wrzuć ziemniaki. Smaż do zrumienienia. Posiekaj dymkę i miętę, jajka rozbełtaj. Wymieszaj. Szparagi umyj, pozbaw je zdrewniałych końcówek, pokrój na kawałki i dorzuć do ziemniaków. Smaż mieszając, przez ok. 3 minuty i zalej całość masą jajeczną. Smaż omlet aż zetnie się od spodu i na krańcach. Wtedy wstaw go pod górny grill i piecz, aż góra omletu ładnie się zetnie.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje