Omlet zapiekany z ziołami

Pyszne śniadanie!

Omlet ze szparagami
Omlet ze szparagami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw. Na patelni, która nadaje się do wstawienia do piekarnika (bez plastikowej rączki) rozgrzej trochę masła i oleju i wrzuć ziemniaki. Smaż do zrumienienia. Posiekaj dymkę i miętę, jajka rozbełtaj. Wymieszaj. Szparagi umyj, pozbaw je zdrewniałych końcówek, pokrój na kawałki i dorzuć do ziemniaków. Smaż mieszając, przez ok. 3 minuty i zalej całość masą jajeczną. Smaż omlet aż zetnie się od spodu i na krańcach. Wtedy wstaw go pod górny grill i piecz, aż góra omletu ładnie się zetnie.

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas