Składniki na 4 porcje: - 3 jajka, - 100 g mąki, - 125 g mleka, - sól, - 3-4 gałązki natki pietruszki, - 150 g rukoli, - 150 g g sałaty, - 4 pomidory, - 200 g serka wiejskiego, - 5 łyżeczek oleju, - 1 łyżka białego octu balsamicznego, - pieprz Przygotowanie: Jajka, mąkę mleko i szczyptę soli roztrzepać. Odstawić na 10 minut. Z natki oberwać listki. Część listków posiekać. Listki sałaty i rukoli potargać. Pomidory pokroić w cząstki. Serek wiejski, 1 łyżeczkę oleju i ocet wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju (patelnia 20 cm) ułożyć kilka listków pietruszki, z 1/4 ciasta usmażyć omlet (z obu stron). Podobnie przygotować 3 kolejne omlety. Omlety ułożyć na talerzach. Rukolę, sałatę i pomidory układać na omletach i składać je. Na wierzch nałożyć nieco serka. Resztę posypać posiekaną natką pietruszki i podawać osobno. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 1300 kJ/310 kcal