Reklama

Reklama

Orkiszowe babeczki

Babeczki pełne korzennych przypraw i orzechów.

Składniki:

  • szklanka mąki orkiszowej
  • pół szklanki płatków orkiszowych
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki syropu (z daktyli, orzechów)
  • pół szklanki mleka owsianego
  • 3 jajka
  • pół kostki masła
  • łyżeczka przyprawy do piernika
  • szczypta soli
  • pół szklanki mielonych orzechów włoskich

Przygotowanie:

Jajka utrzyj z masłem. Wlej mleko owsiane i syrop z daktyli. Wsyp mielone orzechy, płatki orkiszowe oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika oraz sól. Dokładnie wyrób.

Reklama

Foremki do babeczek natłuść lub wyłóż papierowymi foremkami. Napełnij ciastem do 3/4 wysokości. Piecz około 25 minut w temp. 180°C (sprawdź patyczkiem, czy upiekły się w środku).

Gorące babeczki możesz posmarować dżemem truskawkowym.

Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: babeczki | jaja | Parlament Europejski

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje