Oryginalne przekąski na sylwestrową domówkę

Badridżani
BadridżaniINTERIA.PL/materiały prasowe

Badridżani – bakłażany z pastą z orzechów włoskich

Składniki

  • 2 duże bakłażany
  • 200 gramów orzechów np. włoskich
  • Papryczka chilli
  • Kolendra
  • Owoce granatu
  • 150 ml ciepłej wody
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 ząbki czosnku
  • Kilka kropel soku z cytryny
  • Olej
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przepis na roladki z grillowanego bakłażanaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tolma
Tolmamateriały prasowe

Tolma - gołąbki z liści winogron z mięsnym farszem

Składniki

  • 500 g mięsa wołowo-wieprzowego
  • 3 duże cebule
  • 50 g suszonego lub świeżego estragonu
  • Natka pietruszki
  • Młode liście winogron
  • Pół szklanki ryżu
  • 2 małe jogurty naturalne
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapustyZmysłowe smakiInteria.tv
Gozinaki
Gozinakimateriały prasowe

Gozinaki – prażone orzechy z miodem

Składniki

  • 500 g orzechów włoskich
  • 500 ml miodu
  • 3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania

Przepis na zdrowe batoniki z żurawinąInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?