Orzechówka: Jakie ma właściwości? Jak ją zrobić?

Spożywanie nalewki z orzecha włoskiego zalecane jest w przypadku problemów żołądkowych
Spożywanie nalewki z orzecha włoskiego zalecane jest w przypadku problemów żołądkowych 123RF/PICSEL

Właściwości zdrowotne orzechówki

Wspomaganie systemu nerwowego

Orzechówka pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu
Orzechówka pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu123RF/PICSEL
"Na zdrowie": Śliwka węgierka. Źródło cennych przeciwutleniaczyPOLSAT GOInteria.tv

Wsparcie pracy żołądka

Problemy z układem sercowo-naczyniowym

Orzechówka wspiera pracę serca i obniża ciśnienie krwi
Orzechówka wspiera pracę serca i obniża ciśnienie krwi123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Działanie antybakteryjne

    Sprawdzony przepis na orzechówkę

    Orzechówkę robi się z zielonych orzechów włoskich, które zbiera się już w lipcu
    Orzechówkę robi się z zielonych orzechów włoskich, które zbiera się już w lipcu123RF/PICSEL
    • 20 zielonych orzechów włoskich,
    • jeden litr wódki,
    • 180 gramów cukru.
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?