Ostry bób

Sezonowa sałatka.

Składniki:

- 0,5 kg. bobu,
- 1/4 główki sałaty lodowej,
- 10 gag szynki wędzonej w plastrach,
- 1 mała cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 pęczek kopru,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki masła,
- ostra papryka

Przygotowanie:

Bób ugotować w osolonej wodzie, schłodzić, obrać. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać drobno pokrojoną papryczkę i lekko przesmażyć, schłodzić i dodać do bobu. Koper posiekać i dodać do sałatki, doprawić solą i pieprzem. Podawać ułożony na plasterkach szynki.
Czas przygotowania: 1 h. Przepis na 3 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: sałatki | bób

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje