Owocowe strucle

Francuskie paluchy
Francuskie paluchy123RF/PICSEL

Francuskie paluchy z krokantem

Składniki

  • 2/3 szkl. mąki krupczatki
  • 1 i 1/2 szkl. mąki tortowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 kostki masła
  • 3-4 jabłka
  • po 1 szkl. wiśni (bez pestek), malin i porzeczek
  • 1 op. gotowego krokantu
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 jajko
20 sztuk

Sposób przygotowania

Drożdżowa strucla
Drożdżowa strucla123RF/PICSEL

Drożdżowy zawijaniec

Składniki

  • 1 op. suchych drożdży
  • 2/3 szkl. ciepłego mleka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3 szkl. mąki
  • 4 żółtka
  • 1/2 kostki masła
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • po ok. 2/3 szkl. porzeczek czarnych i czerwonych oraz malin
  • 1 szkl. wiórków kokosowych
  • masło do formy

Sposób przygotowania

Strucla z gruszkami
Strucla z gruszkami123RF/PICSEL

Plecionka z gruszkami

Składniki

  • 4-5 gruszek
  • 1 op. mrożonego ciasta francuskiego
  • 1/2 szkl. migdałów (bez skórki)
  • 5-6 łyżek płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • 1 jajko do posmarowania
12 porcji

Sposób przygotowania

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?