Reklama

Reklama

Owocowy deser w kilka chwil

Owocowy deser cieszy oczy, bo prezentuje się rewelacyjnie, jeszcze lepiej smakuje, orzeźwia, a co ważne, wcale nie jest skomplikowany w przygotowaniu. Deser to nieodłączna część klasycznego obiadu, więc gdy chcemy zrobić wrażenie na gościach, nie powinno go zabraknąć.

Składniki

  • 3 galaretki pomarańczowe
  • 2 banany
  • 1 pomarańcza
  • 2 mandarynki
  • 3 jabłka
  • 4 szklanki wrzątku

Owocowy deser - przygotowanie

1. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do stężenia.

2. Owoce obieramy i kroimy w plasterki (pomarańcza, mandarynki, banany) i w kostkę (jabłka).

3. Keksówkę wykładamy folią spożywczą, na jej dno wylewamy 1/5 tężejącej galaretki. Na niej wykładamy połowę owoców, zalewamy połową ilości pozostałej galaretki. Wykładamy pozostałe owoce i zalewamy galaretką. Odstawiamy całość do przestygnięcia. 

4. Przestudzony deser chłodzimy w lodówce, najlepiej całą noc.

Sprawdź też inne nasze przepisy na pyszne desery:

Reklama

Blok czekoladowy

Proste ciasto czekoladowe

Ciasto drożdżowe z owocami

Zobacz również:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: desery

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje