Owocowy deser w kilka chwil

Aktualizacja

Owocowy deser cieszy oczy, bo prezentuje się rewelacyjnie, jeszcze lepiej smakuje, orzeźwia, a co ważne, wcale nie jest skomplikowany w przygotowaniu. Deser to nieodłączna część klasycznego obiadu, więc gdy chcemy zrobić wrażenie na gościach, nie powinno go zabraknąć.

Deser owocowy nie tylko dobrze wygląda, ale też cudownie smakuje!
Deser owocowy nie tylko dobrze wygląda, ale też cudownie smakuje!123RF/PICSEL

Owocowy deser - przygotowanie

1. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do stężenia.

2. Owoce obieramy i kroimy w plasterki (pomarańcza, mandarynki, banany) i w kostkę (jabłka).

3. Keksówkę wykładamy folią spożywczą, na jej dno wylewamy 1/5 tężejącej galaretki. Na niej wykładamy połowę owoców, zalewamy połową ilości pozostałej galaretki. Wykładamy pozostałe owoce i zalewamy galaretką. Odstawiamy całość do przestygnięcia. 

4. Przestudzony deser chłodzimy w lodówce, najlepiej całą noc.

Sprawdź też inne nasze przepisy na pyszne desery:

Zobacz również:

Kolorowy deser dla dzieciInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas