Pancakes z czekoladowym kremem sezamowym i owocami
Pancakes to popularne, amerykańskie placuszki, które najczęściej serwuje się w połączeniu z sosem klonowym. Potrawa ta, w nieco urozmaiconym wydaniu, przyjęła się również w Polsce. Możemy podawać ją na różne sposoby: z dżemem, miodem czy orzechami.

Składniki
- 1 ¼ szklanki mąki
- 1 ¼ szklanki maślanki
- ¼ szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- ¼ szklanki oleju
- 1 jajko
- szczypta soli
- dodatki
- 8 łyżek kremu o smaku czekoladowym np. marki Jasmeen
- 1 opakowanie borówek amerykańskich (lub innych ulubionych owoców)
- Olej do smażenia
8 porcji
Sposób przygotowania
Do miski wkładamy wszystkie składniki na ciasto, które za pomocą blendera dokładnie miksujemy na gładką masę. Następnie rozgrzewamy na patelni olej, na który wlewamy ciasto. Smażymy średniej wielkości placki. Gotowe pancakes smarujemy grubą warstwą kremu Sezamella i dekorujemy ulubionymi owocami, np. amerykańskimi borówkami.