Panga w papryce
Doskonała z makaronem.

Składniki:
- 75 dag pangi, - po 1 kolorowej papryce, - 1 cebula, - 1 szklanka śmietany, - 1 łyżka mąki, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - sól, pieprz, - 1 cytryna, - olej do smażenia
Przygotowanie:
Pangę rozmrozić, odsączyć, podzielić na porcje, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki. Paprykę oczyścić i pokroić na cienkie paski, cebulę w piórka. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dodać paski papryki, chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do papryki cały czas mieszając, gotować do zgęstnienia. Rybę usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem paprykowym, makaronem i cząstkami cytryny. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby. Koszt jednej porcji 3,5 zł.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!