Panga z kapustą

Z dodatkiem czerwonego wina.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 80 dag filetów z pangi,
- 2 cytryny,
- 2 łyżki masła,
- kilogram czerwonej kapusty,
- 3 cebule, szklanka czerwonego wina,
- 3 łyżki miodu,
- 10 dag rodzynek,
- 3 łyżki oleju,
- listek laurowy, pieprz, sól.

Przygotowanie:

Filety opłukać, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Kapustę poszatkować, sparzyć na sicie, odcedzić, skropić sokiem z cytryny. Cebulę zeszklić na oleju, dodać kapustę, wino, miód, rodzynki, listek laurowy, dusić 10 minut. Na wierzchu ułożyć rybę, dusić 20 minut. Porcja - 270 kcal Czas przygotowania: 45 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas