Panga z kapustą
Z dodatkiem czerwonego wina.

Składniki na 6 porcji:
- 80 dag filetów z pangi, - 2 cytryny, - 2 łyżki masła, - kilogram czerwonej kapusty, - 3 cebule, szklanka czerwonego wina, - 3 łyżki miodu, - 10 dag rodzynek, - 3 łyżki oleju, - listek laurowy, pieprz, sól.
Przygotowanie:
Filety opłukać, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Kapustę poszatkować, sparzyć na sicie, odcedzić, skropić sokiem z cytryny. Cebulę zeszklić na oleju, dodać kapustę, wino, miód, rodzynki, listek laurowy, dusić 10 minut. Na wierzchu ułożyć rybę, dusić 20 minut. Porcja - 270 kcal Czas przygotowania: 45 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!