Reklama

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna jest idealna do śniadaniowych kanapek. Tajemnicą jej smaku są świeże i dobrze ugotowane jajka. Pasta jajeczna sprawdza się również jako dip.

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 0,5 cebuli czerwonej
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka szczypiorku

Pasta jajeczna - przygotowanie

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy.

2. Przestudzone jajka rozdrabniamy widelcem, dodajemy cebulę, majonez, musztardę i szczypiorek, delikatnie mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły.

3. Podajemy z pieczywem.

Sprawdź też inne propozycje śniadań:

Naleśniki z serem

Śniadaniowe kanapki z wafli

Reklama

Pęczak na słodko

Zobacz również:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: pasta jajeczna | śniadanie | pasta do chleba

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama