Reklama

Reklama

Pasta oliwkowa

Szukasz pomysłu na dodatek do kanapek, który byłby zdrowy, smaczny, domowej roboty i nieskomplikowany? Pasta oliwkowa wszystkie te warunki spełnia..

Ząbek czosnku obieramy, myjemy i przeciskamy przez praskę lub kroimy bardzo drobno. 

Reklama

W misce umieszczamy rozdrobniony czosnek, oliwki i natkę, wlewamy oliwę. Posypujemy całość pieprzem, ewentualnie dodajemy pół łyżeczki soku z cytryny. Blendujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. Otrzymaną pastę chłodzimy w lodówce kilka godzin (a najlepiej całą noc).

Składniki

  • 1 szklanka zielonych oliwek (bez pestek)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny (opcjonalnie)

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje