Pasta serowo-jajeczna

Smakuje świetnie ze świeżym pieczywem.

Świeże jajka na pyszną pastę serowo - jajeczną
Świeże jajka na pyszną pastę serowo - jajeczną 123RF/PICSEL

Do jej przygotowania potrzeba: 3 jajek, 100g sera Gouda, 2-3 łyżeczek majonezu, 1 ząbek czosnku, szczypiorek oraz sól.

Przygotowanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy widelcem na drobne kawałki. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i mieszamy z posiekanymi jajkami. Następnie dodajemy majonez, przetarty przez praskę czosnek (lub czosnek granulowany), drobno posiekany szczypiorek i solimy całość.

2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, przekładamy pastę do zamykanego pojemnika i wstawiamy na kilka minut do lodówki, aby smaki się połączyły. Pastą smarujemy kanapki, które możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem. 

Materiał prasowy "Doceń polskie".

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas