Pasta z papryki

Papryki umyj, przetnij na pół, pozbaw nasion oraz błon i upiecz w piekarniku.

Pasta z papryki
Pasta z papryki123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki:

  • 3 czerwone papryki
  • 60 g orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Papryki umyj, przetnij na pół, pozbaw nasion oraz błon i upiecz w piekarniku. Orzechy podpraż na patelni i zmiel. Gdy papryki trochę ostygną, ściągnij z nich skórę. Zblenduj z orzechami i pozostałymi składnikami. Przełóż do słoiczka, pasteryzuj.

Przepis na faszerowaną paprykęInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas