Pasta z soczewicy

Jeśli znudziły się wam serki i wędliny do kanapek, zróbcie pyszną pastę z soczewicy.

Jest wyjątkowo pyszna!
Jest wyjątkowo pyszna! 123RF/PICSEL

Soczewicę opłucz. W garnku zagotuj wodę (na 1 szklankę soczewicy 1 i ½ szklanki wody). Gdy zacznie wrzeć, posól i wrzuć soczewicę. Gotuj 12-15 min. 2. Pomidory osącz z zalewy, pokrój w kostkę. Marchewkę również pokrój w kostkę. Wystudzoną soczewicę przełóż do naczynia blendera. Dodaj pomidory, marchewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pestki dyni oraz oliwę lub olej. Rozdrobnij blenderem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przełóż do słoiczka, przechowuj w lodówce. 

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas