Pasztet w sezamie
Sprawdzi się jako idealny dodatek do pieczywa
Sposób przygotowania
1. Włoszczyznę obierz, pokrój. Wszystkie mięsa oprócz wątróbki oraz warzywa włóż do garnka. Wrzuć przyprawy i grzybki. Gotuj ok. 3 godzin. Mięso wyjmij. Do wywaru włóż wątróbkę, gotuj 5 minut, wyjmij. Bułeczki namocz w wywarze,odciśnij. Mięso zmiel 3 razy z wątróbką i bułkami. Wbij jajka. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Foremki posmaruj tłuszczem. Posyp sezamem. Nałóż pasztet. Owiń folią, by inne produkty nie przeszły zapachem przypraw i zamroź.
2. Foremki z pasztetem wyjmij, rozmroź go. Pasztet piecz godzinę w 190 st. Wystudź.