Penne w sosie śmietanowo-brokułowym

Penne z tego przepisu smakuje wyśmienicie.
Penne z tego przepisu smakuje wyśmienicie.123RF/PICSEL

Składniki

  • penne (opakowane 500 g) - polecamy razowe
  • brokuły - jedna świeża róża lub opakowanie mrożonych brokułów (400-500 g)
  • 100 g sera z niebieską pleśnią (np. Lazur)
  • 400-450 ml kwaśnej śmietany 18%
  • 1 małe opakowanie tartego parmezanu
  • łyżka masła
  • dwie łyżki oliwy
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • ewentualnie szczypta gałki muszkatołowej

Przygotowanie

Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?